Muhlama,mıhlama,kuymak
  • Mıhlama (Muhlama, Kuymak)
  • Muhlama,mıhlama,kuymak

Mıhlama (Muhlama, Kuymak) Paketi

70,00 ₺
Vergi dahil

6 Kişilik Mıhlama (Muhlama, Kuymak) Paketi

Trabzon Tereyağı 500g

Tel Peyniri 500g

Rize Mısır Unu 500g

Yöresel Mıhlamanın yapılışı

İçindekiler:

250g tereyağı

250g tel peyniri

4 yemek kaşığı mısır unu

1 bardak tam dolu ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

Önerilen: Yöresel bakır tava ve tahta kaşık.

Adet

  • Güvenli Ödeme Güvenli Ödeme
  • Hızlı Sorunsuz Teslimat Hızlı Sorunsuz Teslimat
  • Mutlu Müşteri Memnuniyeti Mutlu Müşteri Memnuniyeti

Yöresel Mıhlamanın yapılışı

İçindekiler:

250g tereyağı

250g tel peyniri

4 yemek kaşığı mısır unu

1 bardak tam dolu ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

Başlangıç olarak orta boy tavanızı normal ateşin üzerine koyuyoruz. 4 yemek kaşığı Trabzon tereyağını tavaya atıyoruz,tereyağı eriyip köpürünceye kadar tavanın içinde hafifçe tahta kaşıkla karıştırıyoruz sonra tam dolu 5 yemek kaşığı Rize mısır ununu tavanın her tarafına iyice serperek karıştırıyoruz, sonra 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ediyoruz, normal ateşte Rize mısır ununu rengi az koyuya donene kadar kavuruyoruz mısır ununu çok kavurmayın sadece rengi hafif koyuya dönene kadar kavuruyoruz sonra 1 bardak ılık  suyu tavaya döküyoruz mısır unu tavada parça parça bütün halinde olacaktır tahta kaşıkla mısır ununu su ile beraber açıyoruz ve hemen hazırda olan 250 g tel peynirini tavanın her yerine gelecek şekilde mısır unuyla karışmış suyun içine bırakıyoruz mısır unu ile su ısıyı gördüğü için katı bir  kıvama gelecektir peyniri içinde fazla karıştırmadan tahta kaşıkla oynuyoruz kıvamı çok katılaşınca normal ateşten biraz daha kısıyoruz ve tereyağının yüzeye çıkmasını bekliyoruz tereyağı mıhlamanın kaynar şekilde yüzeye çıkardıktan sonra yemeye hazır mıhlamamız soframızda yerini alabilir afiyet olsun.