Kars Eski Kaşar
  • Kars Eski Kaşar

Kars Eski Kaşar 1kg

35,00 ₺
Vergi dahil

Kars yöresinin kaşar peyniri konusunda oldukça lezzetli bir üretime sahip olması doğal ortamlarda sağlıklı olarak yetişen hayvanların sütlerinden elde edilmesiyle lezzetli bir hal almaktadır. Kaşar peynirinin özellikle eskitilmesi ile oluşturulan Kars eski kaşar bu sayede 6 ay boyunca eskitilir ve kabuk bağlaması sağlanılır.

Adet

  • Güvenli Ödeme Güvenli Ödeme
  • Hızlı Sorunsuz Teslimat Hızlı Sorunsuz Teslimat
  • Mutlu Müşteri Memnuniyeti Mutlu Müşteri Memnuniyeti

Eskitilen bu kaşara bu yörede elleme adı da verilmektedir. Bekleme sırasında dış yüzeyi küflenen kaşar peyniri çok lezzetli bir hal alarak tadını bu küf sayesinde oluşturur. Kars eski kaşar peyniri soğuk bir ortamda iki hatta üç yıl boyunca saklanabilen bir özelliğe sahiptir.

Çiğ sütten yapılan Kars eski kaşar ahşap ya da metal kalıplarla 30-34 derece arası 45-60 dakika boyunca pıhtılaşması sağlanarak mayalanır. Sonrasında parçalara ayrılarak bu şekilde teleme tenekenin dibine çöker daha sonra tenekenin üzerine serilen bir bezle biriken peynir altı suyu alınarak preslenir ve kalan suyun çıkması sağlanır. Sonra peynir suyunu yok etmek üzere özel rendelerle birkaç kez doğranarak olgunlaşma dönemi tamamlanana kadar tezgahlarda dinlenmesi sağlanır. Sonrasında delikli olan metal kaplara veya örülmüş sepetlere peynirler konur ve 70-80 derece sıcak suyun içinde haşlanır. Elle şekil verilerek kalıplar içerisinde dinlenir özel depolarda 20- 30 gün süresince bekletildikten sonra  çuvallara konularak soğuk hava deposuna aktarılır ve burada 6 ay boyunca eskimesi sağlanır. Kars eski kaşar bu şekilde oluşturulduktan sonra artık yenmeye hazırdır.