Rize Kavurması
  • Rize Kavurması

Rize Kavurması 500g

40,00 ₺
Vergi dahil

Geleneksel bir tadı olan Rize kavurması özellikle Rize'de yapılan tadına münhasır bir kavurmadır.  Oldukça ünlü olan Rize kavurması özel bakır kaplarda yapılır.  Bakır kazanların içerisinde yapılan Rize kavurması; odun ateşi üzerinde  pişirilir. Lezzet açısından daha iyi olması için odun ateşinde yapılmasını gerektirir. Diğer türlü kömür ateşinde yapılırsa et sert olur ve kolay kolay pişmez. Özellikle etin kemiksiz ve çok yağlı olmaması gereklidir.

Adet

  • Güvenli Ödeme Güvenli Ödeme
  • Hızlı Sorunsuz Teslimat Hızlı Sorunsuz Teslimat
  • Mutlu Müşteri Memnuniyeti Mutlu Müşteri Memnuniyeti

Öncelikle iç yağı kazanın alt kısmına doğranır ve üstüne küp şeker şeklinde etler doğranır. Belirli aralıklarla su ilave edilerek pişirilir; kavurma pişmeye yakın tuz ilave edilerek pişirilir. Rize kavurmasında suyun ölçüsü etlerin üzerini kapatacak şekilde olur. Daha sonra harlı ateş üzerinde kavurmaya ve pişmeye bırakılır.  15 dakika arayla karıştırılır ve son olarak ateşin harı düşürülür ve yavaşça pişmesi sağlanır.  Türk geleneksel tatlarından olan Rize kavurması; özellikle Bayram sofralarında, düğünlerde, özel günlerde, kalabalık ortamlarda oldukça lezzetli bir et yemeği olarak sunulur. Rize kavurması ayrıca dondurulmuş olarak paketlenir ve bu şekilde Türkiye’nin her yerine satışa sunulur. Kavurmanın içine tuz haricinde baharat atılmaz etin kendi lezzetiyle sunumu yapılır.

Rize kavurması özellikle Karadeniz'in büyükbaşlarının etkisinden midir nedir oldukça lezzetli bir kavurma olarak ünlüdür. Dondurulmuş kavurmasını özellikle kahvaltılarda tüketmek mümkün olmaktadır. Tadını aldığınız anda bırakamayacağınız bir lezzete sahip olan Rize kavurmasını mutlaka denemelisiniz​.